18 mei 2021

Ga mee op ontdekkingstocht door je eigen leefomgeving!
Vanaf je bureaustoel thuis allerlei interessante workshops volgen en interessante sprekers horen? Dat kan op dinsdag 18 mei 2021! Dan organiseert het Atlas-team de Atlas Werkconferentie Online. Natuurlijk was het leuker geweest als we elkaar live konden ontmoeten. Maar dat is door de coronamaatregelen helaas nog niet mogelijk. Daarom nodigen we je uit om digitaal met ons op ontdekkingstocht te gaan om onze leefomgeving te verkennen. Ga je mee? Kijk voor meer informatie op de programmapagina.

WAT IS DE ATLAS LEEFOMGEVING?
De Atlas Leefomgeving biedt informatie over de kwaliteit van de Nederlandse leefomgeving. Hoe gezond is jouw leefomgeving? Is de lucht schoon? Waar is veel geluid en waar is het stil? Hoeveel groen is er bij jouw in de buurt? Dit en nog veel meer ontdek je op de kaarten in de Atlas. Verken en ontdek!

Met belevingsapp MEES op weg naar een schonere leefomgeving
De belevingsapp MEES wordt gepresenteerd op de Atlas Werkconferentie Online. Deze app maakt het mogelijk om de meningen van mensen over een locatie met betrekking tot luchtkwaliteit, drukte, geluid en groen te verzamelen. Deze belevingsdata kan worden gebruikt om bijvoorbeeld fietsroutes te verbeteren. Belevingsapp MEES, die momenteel nog in de testfase zit, is ontwikkeld door de provincie Utrecht, het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), de Universiteit van Utrecht en studenten van de Hogeschool Utrecht. Lees meer in het nieuwsbericht over de app. 

Bron: Home Atlas Werkconferentie