Onderzoeker start eigen medisch tijdschrift
21 april 2021

Toen arts-assistent Theo van den Broek als postdoc-onderzoeker in Boston werkte, nam hij een opmerkelijk initiatief: hij startte zijn eigen medische tijdschrift. Met het Journal of Life Sciences biedt hij jonge onderzoekers de kans om het beoordelen van wetenschappelijke publicaties te leren. Dit nieuwe initiatief werd zo goed ontvangen in de wetenschappelijke wereld, dat het gerenommeerde tijdschrift Nature er een artikel en een webcast aan wijdde.

Studenten UMC Utrecht winnen simulatiewedstrijd
21 april 2021

Een team van drie geneeskunde- en twee verpleegkundestudenten van het UMC Utrecht heeft een simulatiewedstrijd Acute (Trauma) Life Support gewonnen tijdens het jaarlijkse congres van SESAM (Society for Simulation in Europe) 16 april jl. Met name het interprofessionele teamwork en de systematische beoordeling van ‘de patiënt’ zorgden ervoor dat de jury van artsen unaniem koos voor het team van het UMC Utrecht als winnaar van deze prestigieuze internationale SIM University challenge.

Life Sciences Incubator op Utrecht Science Park behoort tot 25 beste biotech-incubators in Europa
20 april 2021

De Life Sciences Incubator op het Utrecht Science Park is een van de 25 beste biotech-incubators in Europa voor start-ups op het gebied van biowetenschappen. De ranglijst wordt gepubliceerd door het gerenommeerde Labiotech.eu en laat zien hoe belangrijk het gebouw van de Life Sciences Incubator op het park is.

P-Olympos wordt modulair, circulair en energieleverend
20 april 2021

Om te kunnen voorzien in de parkeerbehoefte in het Utrecht Science Park is besloten om de parkeervoorziening P-Olympos uit te breiden. Er wordt een bovengrondse parkeergarage van vier lagen gebouwd op het huidige parkeerterrein van Sportcentrum Olympos dat ruimte biedt voor 320 auto's. De uitbreiding past bij de ambitie om het centrumgebied autoluw te maken met meer ruimte voor fietsers en voetgangers. Vanaf woensdag 21 april is het parkeerterrein buiten gebruik en starten we met de bouwwerkzaamheden. Deze duren naar verwachting tot en met half november 2021.

Met belevingsapp MEES op weg naar een schonere leefomgeving
20 april 2021

De belevingsapp MEES wordt op 18 mei 2021 gepresenteerd op de Atlas Werkconferentie Online. Deze app maakt het mogelijk om de meningen van mensen over een locatie met betrekking tot luchtkwaliteit, drukte, geluid en groen te verzamelen. Deze belevingsdata kan worden gebruikt om bijvoorbeeld fietsroutes te verbeteren.

Studententeam Celcius wint drie prijzen met duurzaam huis
20 april 2021

Een week lang streed het studententeam Celcius voor de prijzen in de Solar Decathlon Build Challenge 2020/2021, een internationale wedstrijd rond de bouw van het meest duurzame en innovatieve huis. Na een week kan de balans worden opgemaakt: Een eerste prijs in de engineering-wedstrijd, een tweede prijs voor de architectuur én een derde prijs voor operations. HU-student en deelnemer Rutger Kroeze: “We hebben de Amerikanen overtuigd. Nu is Nederland aan de beurt!”

Hogeschool Utrecht werft honderden nieuwe collega’s
16 april 2021

Hogeschool Utrecht (HU) start morgen - met een advertentie in De Volkskrant - een landelijke wervingscampagne voor honderden nieuwe docenten, onderzoekers en ondersteunende functies. De HU mikt met de campagne op de werving van circa 400 medewerkers (280 fte), waarvan het merendeel hogeschooldocenten. Het is hiermee de grootste personeelswervingscampagne in het bestaan van de HU. Het streven is dat de nieuw te werven medewerkers aan de slag gaan bij de start van het nieuwe collegejaar 2021-2022.