6 april 2021

Van 2 maart tot 22 maart heeft GenDx, een bedrijf in de moleculaire transplantatiediagnostiek, haar medewerkers uitgedaagd om in beweging te komen voor het Prinses Máxima Centrum en Stichting Leergeld Utrecht. Ruim voor de deadline was het maximaal te behalen bedrag van €5.050,- al  verzameld door circa 40 sportieve medewerkers. Op woensdag 31 maart jl. zijn de cheques van €2.525,- per doel overhandigd.

 
Overhandiging cheques op 31 maart 2021. Foto links: Roelien Brommersma (GenDx) en Harmen van de Kamp (Stichting Leergeld Utrecht), Foto rechts: Nienke Beek (Prinses Máxima Centrum) en Manon de Jong (GenDx)

De doelstelling van GenDx Charity Challenge is bijdragen aan de fysieke en mentale gezondheid van medewerkers van GenDx in een periode waar - gedeeltelijk - thuiswerken, sluiting van sportscholen en -verenigingen, en minder sociale contacten het leven beïnvloeden. Deze activiteit sluit perfect aan bij de waarde van GenDx om te delen, hetgeen we ook binnen het werkveld van transplantatie diagnostiek van groot belang achten.

GenDx, gelegen op het Utrecht Science Park, is als spin-off van UMC Utrecht een van origine Utrechtse onderneming. Wij zijn trots op ‘onze afkomst’ en steunen daarom verschillende lokale organisaties, waaronder Stadsschouwburg Utrecht, sportverenigingen Histos, Triton, Orca en SPIN. Voorafgaand aan de start van GenDx Charity Challenge kregen onze medewerkers de kans om een goed doel te kiezen uit een lijst van zowel lokale als internationale initiatieven, met als resultaat de keuze voor het Prinses Máxima Centrum en Stichting Leergeld Utrecht.

Beide organisaties willen het gedoneerde bedrag gebruiken om kinderen te laten bewegen. Stichting Leergeld Utrecht zet het bedrag in voor een specifiek project om kinderen uit lage-inkomens gezinnen te ondersteunen met hun contributie voor sportclubs. Binnen het Prinses Máxima Centrum wordt de donatie gebruikt voor de afdeling ‘Quality of Life’. Hieronder valt ook het Maximaal Bewegen project, dit programma richt zich op een sneller en beter herstel van kinderen met kanker door voldoende beweging en een verlaging van de stress bij kinderen en ouders tijdens het behandelproces door afleiding en sporten.

Over GenDx
Genome Diagnostics B.V., ook bekend als GenDx, is wereldleider in genoomdiagnostiek voor weefseltypering ter ondersteuning van het matchen van transplantatie patiënten en donoren, en het volgen van het transplantatiesucces. We combineren onze geavanceerde software en reagentia voor hoge resolutie HLA-typering door Next Generation Sequencing en Chimerisme monitoring gecombineerd met uitstekende klantondersteuning en educatie. Met een hoogopgeleid en gemotiveerd team van ongeveer 75 mensen dragen wij wereldwijd bij aan de kwaliteit van leven van transplantatiepatiënten.

Bron: GenDx