HU zet grote stap naar gecombineerde opleiding pedagogiek en pabo
8 juni 2022

Al jaren loopt het lerarentekort in het primair onderwijs op. Met het aanbieden van de dubbele bachelor Ecologische Pedagogiek en pabo wil Hogeschool Utrecht hier een oplossing voor bieden. “Door een combinatie van beide bacheloropleidingen aan te bieden, leiden we niet alleen meer professionals op maar ook meer complete professionals die zowel een stevige pedagogische als didactische basis hebben”, vertelt Anton Boonen, portefeuillehouder onderwijsinnovatie HU pabo.

Prestigieuze Leducq beurs voor Hester den Ruijter
8 juni 2022

Hester den Ruijter, hoogleraar hart- en vaatziekten bij vrouwen in het UMC Utrecht, heeft samen met Mete Civilek (University of Virginia) een Leducq beurs van 7,5 miljoen euro ontvangen van de Leducq foundation. De beurs is toegekend aan het consortium  voor onderzoek naar sekseverschillen in slagaderverkalking. Hester is EU-coördinator van dit internationale netwerk.

Het Prinses Máxima Centrum bouwt verder aan de toekomst
2 juni 2022

Het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie heeft deze maand het startsein gegeven voor een nieuw en groot bouwproject: bovenop het bestaande researchgebouw van het onderzoeksziekenhuis in Utrecht komen twee extra verdiepingen. De voorbereidingen voor de bouw zijn gestart. Bestuurslid Gita Gallé: ‘Met deze uitbreiding krijgt de integratie van zorg en research in het Máxima verder vorm.’

Prinses Máxima Centrum ondertekent Green Deal Duurzame Zorg
2 juni 2022

Op 2 juni 2022 ondertekent bestuurslid Gita Gallé namens het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie de Green Deal Duurzame Zorg. Daarmee committeert het Máxima zich aan de vier doelen van de Green Deal: het verminderen van de CO2-uitstoot, circulair werken, minder medicijnresten in het water en het bevorderen van een gezonde omgeving in de zorg.

Project voor bodemverbetering met kunstmatige intelligentie krijgt groen licht
31 mei 2022

Met hulp kunstmatige intelligentie moet het mogelijk zijn het bodemleven in akkers en weiden beter te voorspellen, en daarmee duurzamer voedsel te produceren. Om daarin grote te zetten, ontvangt een consortium van onderzoekers, bedrijven en ngo’s een subsidie van 4 miljoen. De subsidie is vandaag toegekend door onderzoeksfinancier NWO.