QR-tegels in Utrecht vertellen over de geschiedenis
7 april 2021

Historische stadswandelingen saai? Dwalen door de geschiedenis van Utrecht wordt voor iedereen leuk én eenvoudig met de Utrecht Time Machine (UTM) lustrumapp.

Intravacc meldt uitstekende preklinische data met SARS-CoV-2 neusspray-vaccin
7 april 2021

Intravacc, wereldwijd vooraanstaand op het gebied van translationeel onderzoek naar en de ontwikkeling van vaccins tegen virale en bacteriële infecties, maakt uitstekende preklinische resultaten bekend met een SARS-CoV-2 recombinant Spike-proteïne (rSp) kandidaatvaccin in de vorm van een neusspray, gebaseerd op Intravacc’s Outer Membrane Vesicle (OMV) platform.

GenDx medewerkers in beweging voor het Prinses Máxima Centrum en Stichting Leergeld Utrecht
6 april 2021

Van 2 maart tot 22 maart heeft GenDx, een bedrijf in de moleculaire transplantatiediagnostiek, haar medewerkers uitgedaagd om in beweging te komen voor het Prinses Máxima Centrum en Stichting Leergeld Utrecht. Ruim voor de deadline was het maximaal te behalen bedrag van €5.050,- al verzameld door circa 40 sportieve medewerkers. Op woensdag 31 maart jl. zijn de cheques van €2.525,- per doel overhandigd.

Acht miljoen euro voor artificial intelligence
2 april 2021

Maar liefst € acht miljoen is vanuit de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO) toegezegd aan een kennisconsortium vanuit vier steden waaraan o.a. UMC’s en universiteiten deelnemen. Met dit bedrag willen we gezamenlijk innovatie op het gebied van Artificial Intelligence (AI) versneld toepassen en sneller naar de markt brengen middels startups.

20000 deelnemers voor COVIDRED onderzoek gezocht
29 maart 2021

Deze maand is in UMC Utrecht een onderzoek gestart om te kijken of een ‘slimme’ armband kan helpen in de strijd tegen corona. De ‘slimme’ armband meet continu de veranderingen van fysiologische parameters zoals temperatuur, hartslag en ademhaling. Een verandering in deze indicatoren kan duiden op een besmetting met COVID-19. Zo zou de armband een besmetting kunnen signaleren, dagen voordat de drager symptomen heeft.

Noodreparatie aan tram/busbaan Utrecht Science Park
29 maart 2021

Van Gelder BV voert in opdracht van het trambedrijf van de provincie Utrecht in de nacht van 31 maart op 1 april in Utrecht Science Park noodreparaties uit aan lijn 22. Het gaat om werkzaamheden aan de toplaag van het asfalt op de gecombineerde tram- en busbaan.

Gilde Healthcare kondigt succesvolle NASDAQ beursgang aan van Nederlands portefeuillebedrijf Lava Therapeutics
26 maart 2021

Gilde Healthcare, de gespecialiseerde private investeerder in de gezondheidszorg met EUR 1.4 miljard onder beheer, kondigt vandaag aan dat haar Nederlandse portefeuillebedrijf, LAVA Therapeutics NV (NASDAQ: LVTX), met succes een beursintroductie (IPO) heeft voltooid aan de NASDAQ. Naar verwachting zal de beursgang resulteren in een bruto-opbrengst van ongeveer $100 miljoen. De handel in LVTX-aandelen gaat van start op 25 maart 2021.