Graafwerkzaamheden achter Van Unnikgebouw - aanleg warmte- en koudeopslag
20 april 2022

De UU gaat het bestaande netwerk van leidingen voor Warmte- en Koudeopslag (WKO) in het centrumgebied van het Utrecht Science Park uitbreiden.

Groeifonds investeert 325 miljoen euro in Oncode-PACT om ontwikkeling kankermedicijnen te versnellen
14 april 2022

Het Nationaal Groeifonds investeert in totaal 325 miljoen euro in het plan van Oncode-PACT om het preklinische ontwikkelproces van kankermedicijnen te versnellen.

UMC Utrecht: Toezegging Ministerraad op groeifondsaanvragen
14 april 2022

In totaal investeert het kabinet 5 miljard euro in nieuwe groeifondsplannen, met daarnaast een reservering van 1.3 miljard. Het gaat om 28 grootschalige nationale projecten die een positief effect hebben op het welzijn van Nederlanders en die zorgen voor structurele en duurzame economische groei voor de lange termijn.

Plasticvervuiling reikt tot diep in het noordpoolgebied
13 april 2022

Het wereldwijde probleem van plasticvervuiling strekt zich uit tot diep in de Noordpool en groeit met de dag. Dat blijkt uit een inventarisatie van tientallen onderzoeken naar microscopisch kleine plasticdeeltjes in het noordpoolgebied.

UMC Utrecht: allergieonderzoek bij ‘nieuwe voedingsmiddelen’
13 april 2022

Het UMC Utrecht gaat een internationaal onderzoek coördineren dat methoden zal ontwikkelen om het allergisch potentieel van zogenaamde 'nieuwe voedingsmiddelen' (zoals insectenburgers) te kunnen beoordelen.

Het Máxima haalt tweede groep Oekraïense kinderen naar Nederland
8 april 2022

Dertien Máxima-medewerkers vliegen vandaag opnieuw naar Krakau. Dit keer vliegen we terug naar Nederland met 19 Oekraïense kinderen en hun ouders/verzorgers aan boord. Hun behandelingen worden voortgezet of opgestart in het Máxima. Andere groepen kinderen gaan naar Duitsland, Spanje, en Italië.

Utrechts consortium krijgt met toekenning NL AIC label erkenning voor haar AI, Digital Culture & Media ELSA lab
8 april 2022

Het AI, Digital Culture & Media ELSA lab, een samenwerking tussen de Hogeschool Utrecht, Universiteit Utrecht, Beeld & Geluid, Media Perspectives en PublicSpaces, heeft het NL AIC Label toegekend gekregen. Het label is een formele erkenning van de kwaliteit van activiteiten van het lab, die in lijn zijn met de ambities en strategische doelen van de Nederlandse AI Coalitie (NLAIC).