Nieuw in het sportaanbod van Sportcentrum Olympos: outdoor fitness
22 februari 2021

Sinds kort kan Sportcentrum Olympos twee sporters tegelijk de mogelijkheid bieden om buiten te komen trainen!

Intravacc neemt moderne pilot productiefaciliteit in gebruik en start concept-design van multifunctionele vaccinfabriek
19 februari 2021

Intravacc, wereldwijd vooraanstaand op het gebied van translationeel onderzoek naar en de ontwikkeling van vaccins, maakt bekend dat haar nieuwe moderne pilot productiefabriek binnenkort in gebruik wordt genomen. Daarnaast geeft Intravacc leiding aan een consortium dat gaat starten met het concept-design (fase I) van een zogeheten Multi Purpose Vaccine Production Plant (MPVPP). Deze fabriek zal in tijden van nood snel en veilig voldoende doses vaccin specifiek voor Nederland kunnen produceren.

ROM Utrecht Region investeert in CART-Tech B.V.
18 februari 2021

De Regionale Ontwikkelingsmaatschappij Utrecht Region heeft haar eerste investering gedaan. Met deze co-investering stelt de ROM het Utrechtse bedrijf CART-Tech in staat om hun product verder te ontwikkelen en op de markt te brengen. Wethouder Klaas Verschuure van de gemeente Utrecht heeft de investering vandaag officieel bezegeld met de overhandiging van een symbolische boom aan het management van het bedrijf.

Hogeschool Utrecht participeert in pilot met sneltesten om meer fysiek onderwijs mogelijk te maken
18 februari 2021

Voor het studiesucces en het welzijn van studenten is het van groot belang dat zij zo snel mogelijk weer (meer) fysiek onderwijs kunnen volgen. Om dat mogelijk te maken, verkennen diverse hogescholen en universiteiten samen de mogelijkheid corona-sneltesten in te zetten op de campus. Hogeschool Utrecht is een van de deelnemende partners.

Drone video Utrecht Science Park in de sneeuw
15 februari 2021

Ook zo genoten van de witte winter wereld afgelopen week? Jelte Keur, de Utrechtse maker van de iconische drone video van de Domtoren in de mist, maakte deze prachtige drone video van Utrecht Science Park in de sneeuw. Veel kijkplezier!

Nieuwe behandelingen in het Prinses Máxima Centrum door de combinatie van zorg en research
15 februari 2021

In het Prinses Máxima Centrum werken zorg en onderzoek naar kinderkanker geïntegreerd samen. Dit zorgt versneld voor wetenschappelijke doorbraken. Op dit moment geven innovaties op diverse gebieden een impuls aan nieuwe behandelmethoden. Concrete voorbeelden: de inzet van CAR T-cellen voor immunotherapie, de ontwikkeling van organoïden en sequencing van alle tumoren en stappen die gemaakt worden op het gebied van psychosociale ondersteuning van kind en het gezin.

Hartenkreet Ronald McDonald Kinderfonds aan Provincie Utrecht
12 februari 2021

Ronald McDonald Huis Utrecht moet verhuizen. Op de plek van het logeerhuis voor ouders, broertjes en zusjes van ernstig zieke kinderen komt een parkeergarage. Wij willen dat ouders dag en nacht dicht bij hun zieke kind kunnen zijn. Jij ook? Teken dan de petitie ‘Geef ouders een plek dicht bij hun zieke kind’.