Accelerator op Utrecht Science Park voltooid
8 april 2022

Accelerator Utrecht is het nieuwste O&O-innovatiecentrum op het Utrecht Science Park. Het gebouw zal verschillende groeiende innovatieve bedrijven huisvesten die actief zijn op het gebied van biowetenschappen.

Terugblik IASP European Division Workshop in Budapest
4 april 2022

Van 30 maart tot en met 1 april vond de IASP European Division Workshop In Budapest plaats.

Prinses Máxima Centrum: combinatie van medicijnen versterkt behandeling voor T-cel leukemie
4 april 2022

Een doelgericht medicijn maakt T-cel acute lymfatische leukemie (T-ALL) gevoeliger voor de behandeling met steroïden. Dat blijkt uit onderzoek van Jordy van der Zwet, die op 4 april jl. promoveerde. Van der Zwet: ‘In de toekomst hoop ik dat dit onderzoek leidt tot een meer gepersonaliseerde, effectievere behandeling voor kinderen met (teruggekeerde) T-ALL.’

Verplaatsen Evolutietuin Botanische Tuinen
31 maart 2022

Vastgoed en Campus werkt aan een aantrekkelijke en vitale campus voor studenten, onderzoekers en andere gebruikers van het USP. Eén van de manieren om dit te bereiken is het gebruik van ‘groen’ als verbindend element. Het verplaatsen van de Evolutietuin is één van de projecten die bijdraagt aan deze doelstelling.

Ontwikkeling toolbox kinderfysiotherapeuten ontvangt RAAK-MKB subsidie
30 maart 2022

Het onderzoek PEBBLES (ParEntal Beliefs concerning their Baby, Lifestyle and Experience Study), van het lectoraat Gezondheid en Leefstijl en het lectoraat Co-Design, ontvangt subsidie voor het ontwikkelen van een toolbox voor kinderfystiotherapeuten.

Duizendste patiënt bestraald met de MR-Linac in het UMC Utrecht
30 maart 2022

Steeds meer kankerbehandelingen in het UMC Utrecht vinden plaats met inzet van de MR-Linac. Met dit bestralingsapparaat in combinatie met een MRI-scanner kunnen patiënten heel precies bestraald worden. Jan uit Assen heeft alvleesklierkanker en kreeg vijf bestralingen met de MR-Linac. Hij was deze maand de duizendste patiënt in het UMC Utrecht die deze behandeling kreeg. “Als je hiervoor in aanmerking komt, twijfel niet.”

Van korte grasbermen naar soortenrijke groene oasen
28 maart 2022

De Universiteit Utrecht herstelt, versterkt en stimuleert duurzaam gebruik van biodiversiteit. Ook in het eigen gebied. Om hier uitvoering aan te geven, heeft het Facilitair Service Centrum (FSC) van de Universiteit Utrecht het groenbeheer van de grasbermen en gazons in het Utrecht Science Park (USP) aangepast.