Elke donderdag gratis bootcamp bij Sportcentrum Olympos
24 maart 2022

Olympos biedt elke donderdag tussen de middag een gratis outdoor bootcamptraining aan voor medewerkers van organisaties op het Utrecht Science Park. Even sporten tussendoor is ontspannend en geeft je tegelijkertijd een goede energie boost.

Het duurzame gebeurt in Utrecht: portret van professor Wilfried van Sark
23 maart 2022

Hoe kun je zonne-energie nu het beste benutten? Professor integratie van zonne-energie Wilfried van Sark geeft tijdens zijn videoportret een inkijk in het werk van zijn onderzoeksgroep aan het Copernicus Instituut van de Universiteit Utrecht. Lokale omroep RTV Utrecht maakte het portret voor de serie Het gebeurt in Utrecht.

Wat gebeurt er bij startup incubator UtrechtInc?
23 maart 2022

UtrechtInc stond in 2021 voor de tweede keer in de top tien van de beste, aan een universiteit gelieerde, startup incubators ter wereld. Toch weet lang niet iedereen die werkt of studeert aan de Universiteit Utrecht dat UtrechtInc er is, en wat een incubator eigenlijk doet. Startup incubation lead Stefan Braam legt het ons haarfijn uit.

Help proefdiervrije wetenschap versnellen
22 maart 2022

Wil je brainstormen over de toekomst van dierproeven en proefdiervrije innovaties? Doe dan mee aan onze online ‘helpathon’ op dinsdag 17 mei (9:00-17:30 uur, Engelstalig), en help met jouw visie de organisaties in Utrecht Science Park om een concrete beleidsstrategie te ontwikkelen voor de transitie naar proefdiervrije wetenschap, en zo voort te bouwen op de huidige initiatieven van TPI Utrecht.

Drie ERC Consolidator Grants voor Utrechtse onderzoekers
21 maart 2022

Drie Utrechtse onderzoekers krijgen dit jaar een ERC Consolidator Grant. De Europese Unie verstrekt deze subsidie van gemiddeld 2 miljoen euro aan onderzoekers die hun sporen hebben verdiend in de wetenschap. De Utrechtse onderzoekers die een subsidie voor hun onderzoek krijgen, zijn: Tobias Stark (faculteit Sociale Wetenschappen), Markus Weingarth (faculteit Bètawetenschappen) en Marvin Tanenbaum (Hubrecht Instituut).

De RIVM Podcast, Leefomgeving & Gezondheid
17 maart 2022

In de RIVM podcast Leefomgeving en Gezondheid klopt presentatrice Nienke de la Rive Box aan bij de mensen achter de wetenschap van het RIVM.

Bloedvaten in de hersenen voor de eerste keer in Nederland openen met geluidsgolven
17 maart 2022

Voor het eerst in Nederland gaat een groep onderzoekers proberen de zogenaamde bloed-hersenbarrière tijdelijk te openen. Zo hopen ze ervoor te zorgen dat medicijnen makkelijker in de hersenen komen, om hersentumoren en andere hersenaandoeningen beter te behandelen.