30 september 2022

Achter de schermen is de afgelopen maanden heel hard gewerkt aan de nieuwe editie van de Utrecht Science Week. Samen met de organisaties die het Utrecht Science Park rijk is, is een uitgebreid programma samengesteld voor de week van 30 september tot en met 7 oktober aanstaande. Vanaf vandaag staat het gevarieerde aanbod online. Kom kijken en luisteren hoe wetenschap en vakmanschap elkaar versterken op het Utrecht Science Park op weg naar een gezonde, duurzame samenleving. Bedoeld voor iedereen, die werkt, studeert of algemeen geïnteresseerd is in – de toepassing van – de wetenschappelijke prestaties in Utrecht. Bekijk snel voor welke onderdelen je je al kan inschrijven!

Een kleine greep uit het programma: vrijdag 30 september is de opening van de Utrecht Science Week, die goed begint met de conferentie 100 jaar laboratoriumonderwijs “Back to the future” en het bekende Betweterfestival in TivoliVredenburg. Op zaterdag en zondag staat het nationale Weekend van de Wetenschap op het programma, waarin op meerdere plaatsen op het Utrecht Science Park de deuren opengaan voor het publiek. Daarna vinden er de gehele week lezingen, debatten en ‘bring-your-own-lunch-meetings’ plaats rondom een breed scala aan onderwerpen. Dinsdag 4 oktober is de Dag van de Duurzaamheid georganiseerd door de Hogeschool Utrecht. Op donderdag 6 oktober is de Themadag Gezond Leven met onder andere Jaap van Dissel en een collegetour met de alumna van het jaar van Universiteit Utrecht, Marion Koopmans.
De Utrecht Science Week wordt op vrijdag 7 oktober afgesloten met onder andere de Utrecht Science Lezing door Hans Clevers en de finales van de Sustainable Campus Challenges waarin studenten hun ideeën pitchen voor een duurzame leefomgeving.

Deze tweede uitvoering van de Utrecht Science Week staat ook in het teken van de viering van 900 jaar Utrecht en in het bijzonder het motto ‘stad zonder muren’. Samen met Utrecht Marketing werkt de organisatie aan een aanbod om deelnemers aan de Utrecht Science Week mee te laten proeven van het jubileumprogramma in de stad.

Enthousiast geworden? Bekijk online voor welke onderdelen je je al kan inschrijven. Gedurende de zomer komen er nog meer programmaonderdelen bij, dus volg de Utrecht Science Week via de social media FacebookInstagram en Twitter.