Climate-KIC is een community van bedrijven, academische instellingen en de publieke sector. Het is het belangrijkste EU-initiatief op gebied van klimaatinnovatie en het grootste publieke-private innovatieve samenwerkingsverband in Europa. Zij is  gericht op het terugdringen van de veranderingen in ons klimaat en da aanpassingen op de klimaatveranderingen. Het hoofdkantoor van Climate-KIC bevindt zich in Londen.

Climate-KIC zet zich in Europa in om start-ups te steunen, partners voor innovatieprojecten bij elkaar te brengen en studenten op te leiden. Op die manier worden kennis en ideeën op een innovatieve manier aan elkaar gekoppeld en getransformeerd tot producten en diensten waarmee de klimaatsverandering beheerst kan worden en noodzakelijke aanpassingen worden doorgevoerd.

Climate-KIC is een van de kennis- en innovatiegemeenschappen (Knowledge en Innovation Communities - KIC's) die in 2010 door het Europese Instituut voor Innovatie en Technologie (EIT) werd opgericht. Het EU-agentschap EIT stelt zich ten doel duurzame Europese groei te bevorderen en het ontwikkelen van nieuwe ideeën waarmee de grote uitdagingen waarvoor wij ons tegenwoordig geplaatst zien, kunnen worden opgelost.

Climate-KIC zit verspreid over heel Europa, met kantoren in London, Paris, Berlin, Zurich, the Netherlands (Delft, Wageningen en Utrecht), Copenhagen (Nordic region), Valencia (Spain), Central Hungary, Emilia Romagna (Italy), Lower Silesia (Poland), Hessen (Germany) and West Midlands (UK).

 

Contactgegevens

Hr. Kruytgebouw
Padualaan 8, Room 0.104
3584 CH  Utrecht

030-253 1980 
info@climate-kic.org
www.climate-kic.org