De ambassadeurs in Nederland bezochten het Utrecht Science Park

Op vrijdag 7 juni bezochten ruim 50 ambassadeurs in Nederland de regio Utrecht voor een speciaal werkbezoek. Het bezoek werd georganiseerd door de commissaris van de Koning in de provincie Utrecht, Hans Oosters, en de burgemeester van Utrecht, Sharon Dijksma.

Het programma was bedoeld als een introductie van Utrecht te geven als meest competitieve regio van Europa, zoals aangegeven door de Europese Unie in de driejaarlijkse Regional Competitiveness Index (2022), en een showcase van de topkwaliteit van de regio Utrecht op het gebied van Life Sciences & Health en Education Technology. Er werd bezoek gebracht aan het herontwikkelde Centraal Station, TivoliVredenburg, het Centraal Museum en het Utrecht Science Park.

Stichting Utrecht Science Park had de eer om de ambassadeurs te verwelkomen. Jan Henk van der Velden (directeur-bestuurder van Stichting Utrecht Science Park) vertelde de ambassadeurs het verhaal van Utrecht Science Park, het grootste science park van Nederland.

Veel van de unieke organisaties van het Utrecht Science Park openden hun deuren. In groepjes bezochten de ambassadeurs verschillende organisaties die hun grensverleggende werk op het gebied van life sciences en health lieten zien en waar baanbrekend onderzoek wordt gedaan om oplossingen te vinden voor een gezonde en duurzame samenleving.

De tour ging langs de volgende organisaties:

De ambassadeurs waren onder de indruk van de unieke concentratie van kennis op het Utrecht Science Park.

"The visit was an eye opener and served as the first step in possible cooperation between the Utrecht Science Park and institutions of Higher Learning in Ghana. We will remain engaged to explore possible areas of cooperation."

Mr. Francis Danti Kotia – ambassador of Ghana to the Netherlands

"Our visit was fantastic, and we were impressed by the strength of scientific investigation in The Netherlands. We identified areas where we can pursue joint collaboration with Chilean universities".

Mr. Jaime Moscoso Valenzuela – ambassador of Chile to the Netherlands

Recent nieuws

Bezig met laden