De vierde editie van de Utrecht Science Week gaat vandaag van start!

Vandaag gaat de Utrecht Science Week van start. Tot en met zondag 6 oktober staan de deuren van het Utrecht Science Park wijd open. Ben je geïnteresseerd in (toegepaste) wetenschap? Kom dan vooral langs!

Om 15:30 wordt de Utrecht Science Week officieel geopend door Jan Henk van der Velden (directeur-bestuurder Stichting Utrecht Science Park), Anton Pijpers (voorzitter CvB Universiteit Utrecht), Wilma Scholte op Reimer (voorzitter CvB Hogeschool Utrecht) en Arno Hoes (vicevoorzitter RvB UMC Utrecht) en wordt er vooruitgeblikt op een prachtige, innoverende week met een goed gevuld programma rondom de thema's gezondheid en duurzaamheid.  

Daarna volgt de lezing van Peter Luijten, vice-dean van het Strategisch Thema Life Sciences (Universiteit Utrecht). In het kader van zijn afscheid doet hij een voordracht ‘Van wetenschap tot impact: Utrecht Life Sciences'. Samen met talentvolle collega's uit de Life Sciences community worden de unieke prestaties van Utrecht Life Sciences belicht en wordt vooruitgeblikt op de waardevolle kansen voor maatschappelijke impact in de toekomst.   

Na de lezing is er tijd om na te praten en te proosten op de start van de Utrecht Science Week.  

Utrecht Science Week 

Op het Utrecht Science Park werken toonaangevende kennisinstellingen, onderzoeksinstituten en bedrijven intensief samen om oplossingen te vinden voor grote maatschappelijke vraagstukken. Tijdens de Utrecht Science Week worden deze samenwerkingen en baanbrekende innovaties in de spotlight gezet. De week biedt een gevarieerd programma met onder meer lezingen, rondleidingen, dialoogsessies, paneldiscussies, kennismarkten en meer. Over actuele thema’s als preventieve gezondheidszorg, klimaatverandering, proefdiervrije innovatie, maatschappelijk verantwoord onderzoek en regeneratieve geneeskunde. Onderwerpen waar op het Utrecht Science Park dagelijks met vereende krachten én met hart en ziel aan wordt gewerkt. 

Voor veel programmaonderdelen is aanmelden nog mogelijk. Ga naar de website.