Rosaline Pinto

Interview met Rosaline Pinto

Naam, studie en gebouw

Rosaline Pinto
Sociale Geografie en Planologie, Universiteit Utrecht
De Johanna

Wat is het Utrecht Science Park? En wat betekent het voor jou?

Ik kom dagelijks op het Utrecht Science Park. Sinds september 2016 studeer ik hier Sociale Geografie en Planologie aan de Universiteit Utrecht. Sinds die tijd is er  veel veranderd. Ten eerste is de naam van het gebied veranderd van De Uithof naar het Utrecht Science Park, mede omdat  de Universiteit steeds internationaler wordt. Ook de tram waar jaren aan is gewerkt, rijdt inmiddels eindelijk en er is de afgelopen jaren meer groen bijgekomen. Naast een plek waar ik fijn kan studeren, waar ik langs kan gaan bij mijn studievereniging en waar ik kan sporten, is het Utrecht Science Park voor mij ook een plek die ik ‘thuis’ kan noemen.

Sinds november 2017 woon ik namelijk in  ‘Johanna’, ook wel ‘het wolkengebouw’ genoemd. Dit is een plek waar ik tot rust kan komen en die voor mij vertrouwd voelt. Kijk ik naar buiten, dan zie ik aan de ene kant het Utrecht Science Park met op de achtergrond de Domtoren en aan de andere kant natuur. Ik heb het Utrecht Science Park zien groeien en veranderen en ik kan dan ook wel zeggen dat dit gebied veel voor mij en mijn studententijd betekent.

Rosaline Pinto

Als inwoner van het Utrecht Science park heb ik al veel positieve ontwikkelingen  gezien die als voorbeeld kunnen dienen voor andere plekken en die impact hebben op de samenleving.

Wat is de impact van het Utrecht Science Park op de samenleving? En wat is jouw rol daarin?

Het Utrecht Science Park heeft een grote impact op de samenleving. Als kenniseconomie dragen onderzoekers, studenten en medewerkers bij aan innovatie en ontwikkelingen voor de toekomst. Ook als student en inwoner van het Utrecht Science Park probeer ik hier mijn steentje aan bij te dragen.

Als sociaal geograaf en planoloog heb ik interesse in de omgeving en hoe deze verbeterd kan worden. Als inwoner van het Utrecht Science park heb ik al veel positieve ontwikkelingen  gezien die als voorbeeld kunnen dienen voor andere plekken en die impact hebben op de samenleving.

Wat is vanuit jouw rol je persoonlijke droom? Wat wil je over vijf of tien jaar bereikt hebben?

Over vijf jaar zal ik hoogstwaarschijnlijk niet meer op het Utrecht Science Park wonen. Wel hoop ik dan als afgestudeerd sociaal geograaf en planoloog mijn steentje bij te kunnen dragen in de wereld en in de omgeving. Hopelijk heb ik over vijf jaar mijn master ‘Environmental Geography’ afgerond en heb ik over tien jaar een mooie baan die de wereld een stukje groener en beter maakt, met als voorbeeld het Utrecht Science Park.