Project Hogeschool Utrecht: met je bananenschil wek je groene energie op!

Een machine die groene energie opwekt uit gfe-afval: dat klinkt als muziek in de oren voor, met name, de opleidingen Chemie en Chemische Technologie en daarmee het Institute for Life Sciences & Chemistry van de Hogeschool Utrecht. Een droom die binnenkort hopelijk werkelijkheid mag worden. In het voorjaar van 2025 zal er, naar verwachting, een zogeheten Biovergister geplaatst worden in het gebouw aan de Heidelberglaan 7. Met de Biovergister wordt zuiver gescheiden gfe-afval omgezet in groene energie. Het doel? Het gebouw laten draaien op de energie die de Biovergister verwekt!

Om de biovergister optimaal te laten draaien zonder onverwachtse wendingen, is het van belang dat het gfe-afval 100% zuiver is. Dat betekent dat er geen tot weinig resten aan ander afval in terecht mag komen. Om dit te bereiken is het nodig om studenten, medewerkers en bezoekers van de Heidelberglaan 7 te motiveren om hun afval zuiver te scheiden.

Vier studenten die werkzaam zijn voor het Communicatieadviesbureau Scompany van de opleiding communicatie gaan de uitdaging aan om, door middel van communicatie, ervoor te zorgen dat studenten en medewerkers van Heidelberglaan 7 hun gfe-afval zuiverder gaan scheiden.

Het Biovergister-project biedt een unieke kans voor interdisciplinaire samenwerking tussen verschillende studierichtingen. Zo werken de Chemiestudenten aan de optimalisatie van de Biovergister en de Communicatiestudenten aan de positionering van de Biovergister. De studenten brengen hun expertise samen om met technologische innovatie en gedragsverandering bij te dragen aan de verduurzaming van Utrecht Science Park. Dit project sluit perfect aan bij de doelstellingen van het Utrecht Science Park om een duurzame en toekomstbestendige campus te creëren.

Hier komt het Biovergister te staan .

Voor het onderzoek zijn de studenten veel te vinden op Heidelberglaan 7. Wil je meer informatie over het project? Spreek ze gerust aan. Samen zetten we een stap richting een schonere en duurzamere toekomst voor iedereen!

Nieuwsgierig naar meer informatie over het Biovergister-project? Neem dan contact op met Hermen Bollemaat: hermen.bollemaat@hu.nl, +31884811668.

Bron: Hogeschool Utrecht