Terug van weggeweest: Foodtruck Falafel & Halloumi maakt na brand weer doorstart op Utrecht Science Park

Op 20 juli 2024 ontstond er brand in de keuken van de foodtruck Falafel & Halloumi op het Utrecht Science Park. Er raakte niemand gewond, maar van de foodtruck was niets meer over. Na een crowdfundingsactie, veel verzekeringswerk en eigen geld, is het eigenaar Eid Alhadad gelukt om een doorstart te maken. Wij spraken hem over hoe het nu met hem gaat.

Eid stond met zijn foodtruck al ruim drie jaar op het Utrecht Science Park. Zijn eten was populair onder de studenten, werknemers en bezoekers van het Utrecht Science Park. De brand die uitbrak heeft hem veel geld en energie gekost, maar uiteindelijk is het gelukt om met een nieuwe foodtruck weer terug te komen. Al is het nog niet als vanouds. Eid vertelt: “Het loopt nog niet zo lekker als met de oude foodtruck. Veel mensen weten niet dat we weer terug zijn. We hebben hetzelfde concept, maar de omzet is helaas nog wat lager. Mensen moeten ons weer opnieuw weten te vinden.” 

Eid is wel positief gestemd, maar het zal tijd en moeite kosten om weer op het oude niveau te komen. “We doen ons best om alles te doen zoals bij de oude kraam. We zijn hier al lang, dus hopelijk helpt dat om weer verder te kunnen groeien.” 

Ik heb veel steun gehad uit de omgeving hier, veel mensen hebben mij gebeld.” 

Eid is erg blij met de crowdfunding, al was het niet helemaal voldoende voor de gehele financiering. “Ik was erg blij met het bedrag dat is opgehaald met de crowdfundingsactie. Het heeft zeker gesteund, maar niet alles. Uiteindelijk moest er ook veel met de verzekering geregeld worden en heb ik ook eigen geld en van familie moeten investeren. Alles bij elkaar heeft het ervoor gezorgd dat ik hier weer kan staan, waarvoor ik dankbaar ben.” 

Hij vertelt verder: “Ik heb ook veel steun gehad uit de omgeving hier, veel mensen hebben mij gebeld. Ze zeiden: “Wij staan achter jou, wij gaan jou steunen”. Dat voelde heel goed.” 

Eid weet nog niet helemaal hoe zijn toekomst er hier op het Utrecht Science Park uitziet. Als het aan hem ligt, zou hij hier nog jaren willen blijven. “Ik zie het wel, ik zet in ieder geval vol mijn schouders eronder.” 

Vanuit Stichting Utrecht Science Park zijn we erg blij dat Falafel & Halloumi weer terug is op het Utrecht Science Park. Hopelijk weet iedereen de weg naar zijn overheerlijke en duurzame foodtruck weer te vinden en we wensen Eid veel succes.