Utrecht Science Week: Dialoogsessie Samenwerken aan gezond en circulair water

In Nederland waarschuwen watermanagers al langer voor problemen met waterkwaliteit en beschikbaarheid van schoon drinkwater. Toch lijkt er onvoldoende te gebeuren.

Op woensdag 2 oktober organiseert de Hogeschool Utrecht de dialoogsessie ‘Samenwerken aan gezond en circulair water’, tijdens de Utrecht Science Week. Urgente vraagstukken rondom de kwaliteit en beschikbaarheid van schoon (drinkwater) in Nederland en daarbuiten worden tijdens de paneldiscussie besproken.  

Michiel van der Stelt, Programmamanager Duurzaamheid Hogeschool Utrecht, en Roberta Hofman, Senior onderzoeker Hogeschool Utrecht & KWR (Water Research Instituut), gaan samen met jou in gesprek met politici, wetenschappers, technologen, communicatieprofessionals, docenten, ondernemers en andere professionals over de vraag wie wat gaat doen om Nederland van voldoende en kwalitatief (drink)water te voorzien. 

Na een analyse van de probleemstelling door Thomas ter Laak, senior onderzoeker Chemische Waterkwaliteit KWR, wordt een gezamenlijk gesprek gevoerd met een panel van experts: 

  • Cis Apeldoorn, Secretaris-Directeur Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden         

  • Arjan van den Born, Algemeen directeur ROM 

  • Doeke Schippers, Leading Professional Vitens 

De slotreflectie wordt verzorgd door Martin van Gelderen, afdelingshoofd Stoffen en Waterketen Ministerie van I&W (Infrastructuur & Waterstaat). 

Ben jij erbij?  

Praat mee over de toekomst van ons water tijdens de dialoogsessie op woensdag 2 oktober van 15:30 tot 17:00 op het Duurzaamheidsplein bij Padualaan 101. Meld je aan via de website.