Weekend van de Wetenschap: bekijk alle activiteiten

Van vrijdag 27 september tot en met zondag 6 oktober is de vierde editie van de Utrecht Science Week en zet het Utrecht Science Park de deuren wijd open voor iedereen die geïnteresseerd is in (toegepaste) wetenschap. Voor gezinnen met kinderen is in het weekend van 5 en 6 oktober het Weekend van de Wetenschap. Het Utrecht Science Park is dit jaar een hotspot en maar liefst zeven organisaties van het Utrecht Science Park hebben toffe activiteiten bedacht om de bezoekers kennis te laten maken met wetenschap op verschillende aspecten.

De deelnemende organisaties zijn: Universiteit Utrecht (en Botanische Tuinen), Hubrecht Institute, Westerdijk Instituut, UMC Utrecht,Wilhelmina Kinderziekenhuis, Prinses Máxima Centrum en KNMI. KNMI opent de deuren op zaterdag 5 oktober en de andere organisaties op zondag 6 oktober. 

Alle activiteiten staan vanaf vandaag op de website van het Weekend van de Wetenschap. Ontdek snel wat er allemaal te doen is tijdens dit weekend.  

De activiteiten 

Zo kun je bij de Universiteit Utrecht onder andere aanschuiven bij een minicollege over zeemonsters uit de dinotijd en kan je meedoen aan spannende experimenten.  

Bij het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) leer je meer over de wondere wereld van de bacteriën en ervaar je met een VR-bril welke signalen ons lichaam geeft over emoties.  

Het Hubrecht Institute opent de deuren in samenwerking met het Westerdijk Instituut en het UMC Utrecht. Daar kom je meer te weten over piepkleine cellen in je lichaam, minuscule schimmels en bacteriën in de grond. Ook leer je over 3D printen van organen bij het Regeneratieve Medicine Center Utrecht.  

Bij het Prinses Máxima Centrum word je meegenomen in de wereld van de onderzoekers, doe je gezamenlijk proefjes en krijg je een rondleiding in de laboratoria. Bij het Máxima is inschrijving verplicht. Ga naar: https://weekendvandewetenschap2024.prinsesmaximacentrum-events.nl/ 

Alle bovengenoemde organisaties zijn op zondag 6 oktober open.  

Op zaterdag 5 oktober opent het KNMI haar deuren en ontdek je alles wat te maken heeft met het weer, klimaat en seismologie. Het belooft een dag te worden vol verwondering. Klik hier voor meer informatie, inschrijving is verplicht: https://www.knmi.nl/open-dag-2024 

Meer informatie 

Ga voor meer informatie over de locaties, activiteiten en openingstijden naar de website.  

Benieuwd naar het volledige programma van de Utrecht Science Week? Bezoek de website en bekijk het programma.