Het Genmab Jan van de Winkel Scholarship Fund is ingesteld

Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van Genmab en de erkenning daarbij van oprichter en CEO van Genmab, Jan van de Winkel, heeft Genmab een fonds ingesteld waarmee studiebeurzen worden verstrekt.

Het fonds omarmt Jan's nauwe banden met Universiteit Utrecht sinds 1988 en zijn bijdragen aan het ecosysteem van het Utrecht Science Park, evenals zijn rol als hoogleraar Immunotherapie aan de Universiteit sinds 1996 en zijn talrijke andere bijdragen aan de wetenschap (bijv. 180+ patenten en patentaanvragen en 300+ wetenschappelijke artikelen).

Voor wie is het fonds bedoelt?

Het fonds verstrekt beurzen aan veelbelovende studenten die hun academische carrière in gevaar zien komen door financiële uitdagingen en promovendi die onderzoek doen op het gebied van antilichamen, antilichaamtherapieën of oncologie. We nodigen vooral studenten uit wiens leven op de een of andere manier is geraakt door kanker.

De uitstekende infrastructuur op het Utrecht Science Park, de aanwezigheid van een sterke faculteit Geneeskunde en Diergeneeskunde, het Gemeenschappelijk Dierenlaboratorium, en de grote concentratie van excellente onderzoekers, studenten en aio’s binnen het Life Sciences terrein, gaf voor ons de doorslag om ons blijvend te vestigen op het Utrecht Science Park."

Jan van de Winkel, CEO Genmab





Bron: Universiteit Utrecht