Maak je werk-of studiedag nog effectiever met de WorkWalk

Maak je werk-of studiedag nog effectiever met de WorkWalk Vanaf nu zijn er drie permanente wandelroutes op het Utrecht Science Park, genaamd ‘WorkWalk’.

De lancering

Dinsdag 24 september was de officiële lancering bij het startbord voor de SPAR. Om 16.00 uur verzamelden bezoekers zich rond het startpunt. Gerard van Assem (CvB lid Hogeschool Utrecht), Jan Henk van der Velden (directeur-bestuurder Stichting Utrecht Science Park) en Judith Werkman (wijkadviseur Utrecht Oost) benadrukte de meerwaarde van dit initiatief voor het Utrecht Science Park. Vervolgens is het startbord feestelijk onthuld en volgde er een korte wandeling om de WorkWalk in te luiden. 

De onthulling met initiatiefnemers Arianne Liebe en Floor Nieuwenhuijzen (HU), Judith Werkman (wijkadviseur Utrecht Oost), Margot van der Starre, Gerard van Assem (HU).

De WorkWalk 

De WorkWalk een initiatief van Hogeschool Utrecht, in samenwerking met Stichting Utrecht Science Park, gebaseerd op praktijkgericht onderzoek van Fontys, dat de voordelen van wandelvergaderingen in kaart bracht. Dit onderzoek toont aan dat wandelend werken niet alleen de fysieke en mentale gezondheid bevordert, maar ook bijdraagt aan meer efficiëntie en productiviteit. Geïnspireerd door dit succes is de WorkWalk naar het Utrecht Science Park gebracht. 

Alle routes starten voor de SPAR (Heidelberglaan 1B). Scan de QR-codes en volg de route via Google Maps, of volg de routepijlen vanaf het startpunt.  

Verruil je kantoortuin, vergaderplek of klaslokaal voor een groene wandelvergadering. Uiteraard kan je ook voor ontspanning één van de drie mooie routes lopen. 

Waarom kiezen voor een WorkWalk? 

  • Creativiteit omhoog: Al na 5 minuten wandelen krijg je meer creatieve ideeën. 

  • Productiviteit en energieboost: Beweging verbetert de doorbloeding van je hersenen, waardoor je beter kunt denken en handelen. Bovendien stijgt je energieniveau. 

  • Manage je stress: Wandelen verlaagt al na een kwartier je cortisolniveau en helpt je te ontspannen. 

  • Blijf gezond: We zitten gemiddeld 9 uur per dag. Even wandelen tussendoor is echt beter voor je gezondheid. 

  • Effectief overleg: Wandelen maakt het makkelijker om moeilijke onderwerpen te bespreken en zorgt voor betere gesprekken. 

Meer informatie en tips 

Ga voor meer informatie en tips hoe je de WorkWalk het beste kan doen naar deze pagina.