Bouw van International School Utrecht op het Utrecht Science Park dit najaar van start

De bouw van de International School Utrecht (ISU) op het Utrecht Science Park start dit najaar. De komst van de ISU zal een grote toevoeging en verrijking zijn voor het Utrecht Science Park en de stad Utrecht. Met de ISU krijgt het Utrecht Science Park een nog breder onderwijsaanbod en wordt het internationale vestigingsklimaat van de regio Utrecht (en het Utrecht Science Park) versterkt.

De International School Utrecht komt op de Cambridgelaan op het Utrecht Science Park. Het gebouw zal voldoende ruimte bieden voor onderwijs en leren met diverse faciliteiten, waaronder binnen-en buitensportfaciliteiten, een theater, ruimtes voor beeldende kunst en design, muziekstudio's, wetenschapslabs en groene ruimtes om buiten te leren. Daarbij is er een zowel een kinderopvang als buitenschoolse opvang gevestigd in het gebouw.  

De start van de bouw van de International School Utrecht begint in het najaar van 2024. Naar verachting is het nieuwe gebouw in 2027 operationeel. 

Over International School Utrecht 

De ISU bestaat sinds 2012 en zit sinds opening in verschillende tijdelijke units. Met de nieuwbouw op het Utrecht Science Park krijgt ISU een vaste locatie. Momenteel telt de school bijna 1200 leerlingen tussen de 4 en 18 jaar, met 60 verschillende nationaliteiten. De ISU biedt kinderen van internationaal werkende ouders die gemiddeld 3 jaar in Nederland zijn, passend onderwijs. Wereldwijd volgen kinderen hetzelfde curriculum in het Engels. Zo kunnen zij van land en school wisselen zonder dat ze een achterstand oplopen. De ISU zorgt ook voor passend onderwijs aan Nederlandse kinderen die met hun familie terugkeren uit het buitenland, of op korte termijn met hun ouders naar het buitenland vertrekken.  

Voor meer actuele informatie over de bouw van de International School Utrecht, raadpleeg de website van de gemeente Utrecht.

Bron: International School Utrecht.