Nucleate Netherlands Launch event op het Utrecht Science Park

11 juni was het Nucleate Netherlands Launch event in de Accelerator op het Utrecht Science Park. Nucleate is een door studenten geleide non-profit organisatie die de grootste wereldwijde gemeenschap van bio-innovators vertegenwoordigt. Daarnaast is de organisatie toegewijd aan het versterken van de volgende generatie biotech leiders. Veel bio-entrepreneurs kwamen samen om de lancering te vieren en in contact te komen met potentiële investeerders en partners. Het is geweldig om te zien dat er een grote gemeenschap ontstaat in het biotech-ecosysteem waarin wereldwijde kansen in liggen. Als het grootste science park van Nederland, met toonaangevende biotechorganisaties en -onderzoek, waren we verheugd dit evenement, en daarmee de gemeenschap, te kunnen supporten.

Lees het volledige persbericht hieronder;

Nucleate komt naar Nederland! Met 23 locaties en deelname van meer dan 150 academische instellingen wereldwijd, identificeert Nucleate toekomstig leiders in de biotech branche. Nucleate doorbreekt barrières en ondersteunt jonge ondernemers bij het creëren van baanbrekende technologieën. Het is de grootste educatieve organisatie wereldwijd voor open access biotechnologisch en ondernemend onderwijs. Nederland staat internationaal bekend om zijn succesvolle onderzoeksinstellingen en academische excellentie. Deze eigenschappen maken Nederland een voedingsbodem voor biotechnologische innovatie en succesvolle ondernemingen. Hier hoopt Nucleate Nederland een bijdrage aan te leveren door jonge wetenschappers tot ondernemerschap aan te moedigen.

"De lancering van Nucleate Netherlands sluit perfect aan op de missie van hollandbio rond het versterken en laten bloeien van het Nederlandse biotech ecosysteem. Nucleate biedt een uniek platform voor ondernemende studenten, PhD’s en postdocs die de ambitie hebben om onderdeel te worden van de volgende generatie biotech ondernemers die een cruciale bijdrage leveren aan oplossingen op het gebied van gezondheid, voeding en klimaat. Ik ben ervan overtuigd dat Nucleate Netherlands een positieve invloed zal hebben op het creëren van een levendig en divers biotech ecosysteem in Nederland waarin talent kan bloeien."

Annemiek Verkamman, Managing Director hollandbio

Steun vanuit academie en industrie

Op dinsdag 11 juni heeft Nucleate Nederland zijn eerste evenement georganiseerd. Tijdens deze lancering op het Utrecht Science Park stonden de biotech en ondernemerschap in Nederland centraal. Gedurende de paneldiscussies hebben experts met diverse achtergronden hun kijk gegeven op de toekomst van de Nederlandse biotech en wat nodig is om meer ondernemerschap op eigen bodem te bewerkstelligen. Ook werden de aanwezige jonge onderzoekers geïnspireerd door pitches van succesvolle start-ups en konden ze hun netwerk uitbreiden onder het genot van een hapje en drankje. Nucleate Nederland en haar lancering zijn gesteund door een aantal vooraanstaande adviseurs, partners en sponsoren.

"Ik ben een Masterstudent aan het begin van mijn loopbaan en ik zou graag mijn horizon verbreden. Ik denk dat Nucleate Nederland dit kan faciliteren en een brug kan slaan tussen de academie en de industrie."

Hannah Good, Masterstudent Genetica Vrije Universiteit Amsterdam

Veelbelovende start

Met haar lancering heeft Nucleate Nederland voet aan de grond gekregen en kunnen we uitkijken naar toekomstige evenementen. Momenteel zijn vrijwilligers betrokken bij Nucleate aanwezig in 6 steden en op verschillende universiteiten, van de Radboud Universiteit Nijmegen tot de TU Delft. De Nederlandse tak van Nucleate zal jonge onderzoekers nieuwe handvatten geven om hun innovaties uit te laten groeien tot succesvolle ondernemingen en bijdragen aan het verbeteren van de biotech cultuur in Nederland met onderwijsinitiatieven die worden verzorgd door internationale experts uit het Nucleate netwerk.

Bron: Nucleate